Sexe: Hauria de ser tabú?

 

 

Il·lustració: Rayen Cresencio

 

Sexe: Hauria de ser tabú?

Victòria Vidal


Al llarg de la història la humanitat ha considerat el sexe com un tema tabú, un tema del qual si parlem l'ambient es torna incòmode, fred i vergonyós. Però a què es deu tot això? Hauríem de sentir-nos així quan parlem de sexe? Sóc la Victòria Vidal i avui vinc a parlar de la meva opinió sobre el sexe.

Antigament, les dones eren propietat dels seus marits, per la qual cosa penso que mai han tingut la capacitat de decidir sobre això, mai havien sentit el poder de la llibertat fins fa relativament pocs anys. Per una altra banda, els marits d'aquestes dones veien el sexe com un canal de desfogament, és a dir, el sexe per cap dels bàndols ha estat mai un "desig" o un "regal". La mateixa Bíblia ens arriba a parlar de la "Luxúria", d'aquell desig sexual "excessiu", convertint això en un pecat capital, i castigant per ell.

Durant els anys, les maneres de pensar han canviat molt, fins que el dia d'avui s'apliquen tallers d'aprenentatge sexual a les escoles. Aquests tallers són molt importants sempre que s'apliquin a l'edat adequada; penso que a primària no s'haurien de fer, tan sols s'hauria de parlar de l'aparell reproductor, però, en canvi, a l'ESO, penso que sí convindria realitzar com a mínim un parell de tallers a l'any sobre aquest tema.

Cal conscienciar els adolescents sobre les ITS, els embarassos no desitjats, tècniques sexuals, mètodes anticonceptius, orientació sexual, entre altres coses.

Un dels clars exemples és el projecte de "COEDUCAT" als més petits de l'escola explicant-los com practicar la masturbació, cosa que trobo del més inapropiat, incitant així a nens petits a explorar el seu cos abans de temps.

En les últimes generacions el sexe s'està tornant un tema de conversa bastant freqüent, cosa que trobo bastant acceptada sempre que sigui des del respecte recíproc. Moltes vegades se'ns fa incòmode parlar d'aquests temes amb els nostres pares, i aquest és un dels problemes més comuns. La majoria de noies que mantenen sexe sense protecció triguen dies o fins i tot setmanes a comentar-ho als pares: gran error, tot i que si això passa és a causa del fet que els pares no faciliten xerrades amb els seus fills sobre aquests temes, ja que ells tampoc n'han rebut.

Quan parlem de sexe hauríem de sentir-nos còmodes i lliures, ja que és un fet natural i necessari per seguir amb la nostra espècie, tot i que l'ésser humà i els dofins són els únics animals que mantenen relacions sexuals sense cap fi reproductiu.

Penso que hem fet grans avenços, tot i que encara ens queden molts coneixements per adquirir, i molta llibertat d'expressió per poder comunicar-nos lliurement.

 

Comentaris