El futur de l'alimentació [Guillén, Riu, Socias]

 

Text: Laura Guillén, Aina Riu i Jordi Socias
Il·lustració: Alex Choi

 

La gent quan pensa en el terme aliments quilomètrics creu que no va més enllà de transportar aliments d’un lloc llunyà fins la nostra taula. Però com es quedarien si els hi diguessim que va molt més enllà d’això?

En aquest article debatem sobre si hem de disminuir el consum d’aliments quilomètrics, i apostar pels productes de proximitat, o si ja està bé seguir amb el que fem actualment.

    • Un argument a favor dels aliments de proximitat és que al haver madurat naturalment en comptes de en una cambra frigorífica tenen més nutrients i sabor, i això fa que siguin millors per a la salut. A més, els aliments quilomètrics tenen  molts conservant químics que fan baixar el seu nivell nutricional.
    • Això és cert, però gràcies a la massiva producció dels aliments quilomètrics, gent que no s’ho pot permetre podria menjar. Al final prioritzo que ningú passi gana a la qualitat dels aliments.
    • Els aliments quilomètrics emeten moltes emissions de CO2, aproximadament el 50% de les totals són culpa del sector agroalimentari. Això està afectant molt al nostre planeta. Què hi tens a dir?
    • Doncs que es podria reduir les emissions regulant i aprofitant el màxim els viatges, a més, existeix el transport que no emet CO2, com els cotxes elèctrics per exemple
A més que el poder vendre a tothom i no només a la teva zona et permet vendre més el qual afavoreix a l’economia.
    • Si li diguéssis al govern que reguli els viatges, et dirà que és molt més complicat i que ja està bé la forma en la que ho fan. No hi han diners per comprar cotxes elèctrics tenint-ne de diesel que són el doble més barats. És molt fàcil dir, però s’han de pensar arguments que es puguin complir.
    • Al govern li interessa molt més econòmicament parlant regular els viatges per fer possibles els aliments quilomètrics, que prohibir la venta dels mateixos.
    • Al govern li interessa més el que sigui més fàcil, i no ho cambiaran ara, així que aquest argument no és vàlid.
    • D’acord, canviant de tema, gràcies als aliments quilomètrics hi ha molta més varietat d’aliments.
    • Doncs en això tens raó, però preferim consumir aliments sans i amb totes les seves propietats naturals que no aliments que han estat dies en cambres de refrigeració i hi han tirat molts productes químics.
    • Doncs hem arribat a un punt mort. Per acabar, el meu punt de vista final sobre el tema és que hem d'esforçar-nos per fer possible el consum dels aliments quilomètrics i no prohibir-lo directament.
    • Doncs és un bon punt de vista però no el compartim, hem arribat a la conclusió que cada cosa té els seus pros i contres. Suposem que un punt mig, estaria bé. 

Comentaris