Un món desigual [Laia Spano]

 


Il·lustració: Helene Baines


Encara que nosaltres no en siguem conscients, el mon és habitat per milers de milions de persones, cadascuna amb una vida totalment diferent. No ens n’adonem, de les desigualtats que hi ha, fins que parem una mica d'atenció i sortim de la nostra bombolla, on els nostres problemes són superficials comparats amb els de persones d'altres països.

Impacta molt saber que el mon és totalment aleatori. El destí és el que dicta la nostra forma de viure, ja que qualsevol persona podria haver tingut la mala sort de tenir una vida tràgica o tot el contrari, la sort de tenir una de bona. Malauradament, la teva vida depèn del país o la família en la què hagis nascut.

Des dels mitjans de comunicació, intenten fer callar amb coses irrellevants la veritable informació de la desigualtat mundial. Un atemptat terrorista en USA acapara les portades dels diaris durant mesos, però un fet similar en un país de l'anomenat tercer món potser no sigui ni tan sols publicat.

La diferencia del PIB de cada país no només és vergonyosa, sinó que motiva a les grans corporacions a posar les seves plantes de producció en països pobres, per a augmentar els seus beneficis.

La desigualtat mundial actual és la conseqüència de dos segles de progrés desigual. Alguns llocs han experimentat millores dràstiques, mentre que uns altres, no. Depèn de nosaltres avui igualar les probabilitats i donar-los a tots, sense importar on neixin, l'oportunitat d'una bona vida.

Laia Spano

 

Comentaris