L'única solució som nosaltres [Martina Bermejo]

 


N'estic segura que, avui en dia, tots hem sentit a parlar sobre l’emergència climàtica o canvi climàtic. Moltes vegades tenim informació restringida, ja que no ens expliquen totes les parts del problema, simplement perquè no els hi interessa que les sapiguem. Ara us preguntareu; A qui? Doncs a les grans empreses, que són les que mouen i controlen el món.

Probablement, si tots estiguéssim informats i conscienciats al 100 %, ara mateix escriure aquesta dissertació sobre aquest tema no se’m faria repetitiu ni pensaria «és el mateix tema de sempre»…

«No podem voler produir infinit en un planeta finit» com molt bé diu Salvador Lladó en el seu llibre La bossa o la vida. I és que aquesta emergència climàtica, o sigui, aquesta pujada de temperatures que estem experimentant i seguirem experimentant si no actuem ja, és causada per l’accés de consum que ens hem acostumat a fer de les coses. Per això tot aquest procés va començar amb la revolució industrial.

El canvi climàtic és un procés natural de la Terra que al llarg de la seva història s’ha produït, el qual consisteix a ser un canvi del clima per diversos factors naturals. Aquí és on ve el nostre problema. Nosaltres hem accelerat aquest canvi, i l’hem anat “desnaturalitzant”, a través de la utilització de combustibles fòssils i la immensa emissió de diòxid de carboni que produïm, la qual produeix l’efecte hivernacle i aquest fa pujar la temperatura del planeta. I si nosaltres hem fet això, som els únics que ho podem desfer. Reduint doncs aquestes emissions de CO₂, a través de fer un consum de coses més necessàries i no consumir per consumir, intentant no fer ús del plàstic, reciclant… Però per a fer tot això, es necessita crear una consciència a tota la població i d’aquí pressionar “als de dalt” perquè comencin a aplicar aquestes mesures. El que es busca és millorar el futur de tots i del planeta, per això hem d’actuar units.

 

Comentaris