L'explotació infantil en els països subdesenvolupats [Júlia Musté]

 

 Il·lustració: Pol Recasens

El treball infantil està prohibit per totes les entitats però, tot i això, són milions els nens que treballen en el món. Si les condicions de treball dels adults són en molts casos perjudicials des del punt de vista de la seguretat i la salut, els nens les pateixen doblement: per realitzar treballs rebutjats pels adults i per la seva fragilitat física.

El fet de desenvolupar un treball impedeix que molts d'ells estiguin escolaritzats, així les seves condicions de treball no tenen possibilitat de millorar i es manté el cercle de la pobresa.

Les situacions d'extrema pobresa en què viuen milions de famílies al món, sense tenir el més bàsic aliment per subsistir és la principal causa de l'origen de la feina infantil.

Moltes d’aquestes famílies, fruit de la necessitat econòmica de les famílies per sobreviure, els obliga a haver de fer treballar una jornada laboral als seus fills.

El treball infantil no permet a l'infant desenvolupar-se adequadament tant físicament com psíquicament. A més, serà una dificultat afegida a la seva vida d'adult. El treball per al nen no és un acte voluntari, no tenen criteri per prendre decisions, de manera que si treballen és perquè estan obligats a fer-ho.

Finalment i per concloure, perquè els nens no treballin es necessita una societat més justa. Seria una esperança per a milions de nens assolir l'eliminació de les pitjors formes de treball infantil.

 

Comentaris

Anònim ha dit…
El tema principal d'aquest text és una crítica a l'explotació infantil. L'explotació infantil és una cosa que passa sobretot en països que s’estan desenvolupant, però els països industrialitzats també es veuen implicats.

No és normal que els nens pateixin aquest abús laboral i no se li dóna tanta importància al tema com hauríem. Ningú hauria de patir cap tipus d'explotació. Els nens tenen dret a rebre una educació, tenen dret al desenvolupament i NINGÚ ha de ser esclavitzat.
Som egoistes, només pensem en nosaltres mateixos i no ens importa el que passin aquests pobres nens que amb prou feines poden menjar i la majoria només tenen quatre hores de descans al dia. La solució a això, desde el meu punt de vista, ha de començar amb la conscienciació dels països del primer món sobre aquest tema ja que són els que més poder tenen, per desgràcia.

En conclusió, per culpa de la manca de civisme i molts altres valors que s'estan perdent, es pateixen moltes injustícies com ho és l'explotació infantil. Ningú ha de patir cap abús, cap explotació ni tampoc cap maltracte per part de ningú. Espero que arribi aviat el dia en què es parli d'això com una injustícia que passava fa molt de temps de la qual vam aprendre.

Rita Casañé Gómez, 4tB.
Unknown ha dit…
El tema principal d'aquest text és una crítica a l'explotació infantil. L'explotació infantil és una cosa que passa sobretot en països que s’estan desenvolupant, però els països industrialitzats també es veuen implicats. Ningú hauria de patir cap tipus d'explotació. En conclusió, per culpa de la manca de civisme i molts altres valors que s'estan perdent, es pateixen moltes injustícies com ho és l'explotació infantil.

Ningú ha de patir cap abús, cap explotació ni tampoc cap maltracte per part de ningú.

Adrian 3rA